
עוצמה נשית
וקידום מעמד האישה
הכתיבה, המסרים והמחזות לקידום מעמד האישה ועוצמה נשית באות לידי ביטוי במספר יצירות וביניהן "מקווה", "אימאמא", "פולסא", ו"ברוריה".
הדר גדלה בבית דתי. היא מבינה היטב ולעומק, איך ולמה בקהילה דתית התפקידים של נשים וגברים מאד ברורים. בעוד שבמגזר החילוני מעודדים נשים לשאוף ולחלום על הצלחה, אצל נשים במגזר הדתי זה אסור. מוקצה. ההתייחסות של המשפחה הקרובה לרצונות שונים מהמקובל בקהילה היא כאל 'גחמה חולפת'. רצון להתגייס לצבא גורר יחס כועס ולגלגני. למרות כל זאת, הדר התגייסה וזו היתה העצמאות הראשונה שלה. היא פרחה ועשתה חיל. כמורה חיילת הצליחה לעשות המון עבור הקהילה עם ילדים, נוער בסיכון ומבוגרים. כל כך הצליחה שזכתה להיות חיילת מצטיינת במעמד נשיא המדינה חיים הרצוג ושר הבטחון יצחק רבין.
מכיוון שהייתה חיילת מצטיינת הצבא הציע למממן לה את השנה הראשונה באוניברסיטה, בכל תחום שתבחר. היא ארזה את חפציה ועזבה את הבית ללימודי משחק בתל-אביב. ההחלטה הזו לעזוב את הבית ולצאת אל הלא נודע, סימנה לא רק מעבר פיזי אלא גם מסע סמלי לעבר חופש, גילוי עצמי ומרדף אחר שאיפות וחלומות מעבר למגבלות המוטלות על נשים, לא רק בקהילות דתיות, אלא בכלל בחברה האנושית.
בסדנאות סביב הנושא, נשחק ונשוחח על בנייה ותחזוקה של 'עוצמה נשית' – כאשר הדרך אליה היא העצמה נשית, לאו דווקא מבחוץ, כי לפעמים זה פשוט תהליך פנימי.
מזמינה אותך ליצור קשר לשמוע עוד.
פה בשבילך,
הדר גלרון.
הצגות והופעות ברחבי הארץ

מקווה
בית ליסין
מחזה מרגש המתרחש במקום המפגש החודשי של נשים חרדיות, חילוניות ומסורתיות. שם, במקווה הטהרה, נרקמת ביניהן מערכת יחסים מרתקת החושפת סודות, שקרים, מאוויים וגעגועים. המחזה שופך אור על חייהן של נשים חרדיות המעיזות להתמודד עם המציאות המורכבת שבה הן חיות: החיים בחברה שמרנית ונוקשה, המתנגשים לא אחת אל פני רצונותיהן.

פולסא
הופעה בתיאום אישי
מופע סטנד-אפ נועז ומיוחד במינו של בחורה דתיה [מבטן ומבית] המעלה , בדרך ההומור, את בעיות האשה בכלל ומעמדה בדת - בפרט , וקוראת לפתרונן המיידי...
בין היתר המופע עוסק ב נושאים הבאים - למי בדיוק עזרת נשים עוזרת ? בטח לא לנשים !! אז למה ''עזרת נשים''?
מהן הוראות השימוש המצורפות עם ''קניין האשה'' ? "קול באשה ערווה " – כלו'' : הקול של האשה ... איפה ??!

אמאמא
בית צבי
בעידן בו מגיעים מקצה אחד של העולם למשנהו בשעות אחדות, עדיין לוקח תשעה חודשים להביא ילד לעולם.
בעידן בו נשים כובשות אט אט תפקידים הנחשקים ע"י גברים, האמהות הופכת להיות יותר מאתגרת, מאיימת וגם כמובן מתגמלת.
מופע בסגנון קברטי על כל מה שלא מעיזים לספר בנוגע לאמהות.
לא לנשים בלבד.
* המחזה נכתב בשיתוף השחקניות וגולשות onlife.co.il
תודה מיוחדת לבועז שרעבי על הלחנת השיר "ילד שלי".